Direct messages versturen met je LinkedIn Bedrijfspagina - GoGetSocial

Direct messages versturen met je LinkedIn Bedrijfspagina

LinkedIn Bedrijfspagina – Binnenkort kan je met je LinkedIn Bedrijfspagina direct messages (DM’s) versturen en ontvangen.

Conversatie op LinkedIn verschuift

LinkedIn ziet conversatie op sociale media verschuiven van de openbare feed naar DM’s. Het breidt daarom haar messaging-tools uit, met oog voor een professionelere verbinding en interactie via InMails in de app.

Begin juni 2023 heeft LinkedIn een nieuwe optie gelanceerd waarmee bedrijfspagina’s DM’s kunnen verzenden en ontvangen. Die optie tref je dan in de header van de pagina.

LinkedIn: “Met Pages Messaging kunnen leden contact opnemen met merken via een één-op-één bericht, dat voorheen alleen beschikbaar was voor interactie tussen leden, over onderwerpen als producten en diensten, zakelijke kansen en meer. Organisaties krijgen een speciale inbox zodat ze deze tweerichtingsgesprekken kunnen beheren en prioriteit kunnen geven aan vragen die het belangrijkst zijn voor hun bedrijf.”

Afbeelding LinkedIn Bedrijfspagina

Kenmerken direct messages LinkedIn Bedrijfspagina

  • Met het LinkedIn’s ‘focussed inbox’-proces scheidt LinkedIn berichten in de inbox op basis van prioriteit en onderwerpinstellingen.
  • Je kunt als organisatie deze berichtenoptie ook gewoon uitschakelen.
  • Mogelijk heeft deze optie binnenkort ook een AI-assistent-element. Die is dan bijvoorbeeld handig voor lead nurturing. Je hebt dan de mogelijkheid om de gebruiker met wie je contact hebt te onderzoeken, zonder dat je zelf door hun profiel of berichten hoeft te scrollen.

Nieuwe kansen op contact met je doelgroep

Heb je een LinkedIn Bedrijfspagina? Houd deze nieuwe optie dan in de gaten. Het is een potentieel waardevolle aanvulling op je LinkedIn-marketingaanpak omdat het nieuwe kansen op 1-op-1 contact met je doelgroep biedt.

LinkedIn heeft de DM-optie getest met geselecteerde gebruikers (heb je het misschien al gezien?) en vanaf beging juni 2023 worden deze pagina-berichten verder uitgerold. We kijken er naar uit!

Hulp nodig bij je Social Media Marketing?

Lees meer over Social Media Management van GoGetSocial. Of stuur ons een berichtje! 👇🏼

GoGetSocial Blog

Instagram Threads on screen mobile phone