Meer Volgers op Instagram - 9 Effectieve Tips voor Bedrijven - GoGetSocial

9 Effectieve Tips – Meer Volgers op Instagram voor Bedrijven

Hoe krijg je meer volgers op Instagram? Instagram is een van de meest populaire sociale mediaplatforms ter wereld en heeft miljoenen actieve gebruikers. Voor bedrijven biedt Instagram een unieke kans om hun merk te promoten, meer klanten te bereiken en waardevolle relaties op te bouwen. Met de juiste strategie kan Instagram je helpen bij het bereiken van je bedrijfsdoelstellingen. Hiertoe willen bedrijven natuurlijk dat zoveel mogelijk (potentiële) klanten hun bedrijfsaccount gaan volgen. In deze blog geven we je 9 effectieve tips om meer volgers op Instagram voor je organisatie te realiseren.

Het Verschil tussen Betalen en Niet Betalen voor Meer Volgers

Bij het streven naar meer volgers op Instagram zijn er twee benaderingen: betalen voor volgers en organisch groeien. Er is echter een duidelijk verschil tussen deze twee methoden.

  1. Betalen voor Volgers: Sommige bedrijven kiezen ervoor om volgers te kopen via dubieuze diensten of bots. Hoewel dit snel een groot aantal volgers kan opleveren, zijn deze volgers vaak nepaccounts en bieden ze geen echte engagement of waarde voor je bedrijf. Dit kan zelfs leiden tot reputatieschade als mensen ontdekken dat een groot deel van je volgers niet echt is.
  2. Organisch Groeien: Organische groei betekent dat je volgers aantrekt door middel van authentieke content, interactie en waarde bieden aan je doelgroep. Hoewel dit minder snel gaat dan het kopen van volgers, zijn deze volgers echt en hebben ze daadwerkelijke interesse in je bedrijf. Organische groei resulteert in een betere betrokkenheid en langetermijnsucces op Instagram.

Het is belangrijk om te begrijpen dat het hebben van een groot aantal volgers niet het enige doel zou moeten zijn. Het gaat om kwaliteit, betrokkenheid en het opbouwen van een community die echt geïnteresseerd is in wat je bedrijf te bieden heeft.

Tips voor Meer Volgers op Instagram

Ok, dan nu over naar de tips. We delen graag 9 effectieve tips om meer volgers op Instagram te krijgen voor je bedrijf. Deze tips zijn gebaseerd op de kennis en ervaring van professionele social media marketeers.

1. Start met een Social Media Marketing Strategie

Een goede social media strategie is essentieel om je Instagram content optimaal te laten aansluiten bij jouw doelgroep. Begin met een analyse om te ontdekken wie jouw huidige doelgroep is, welke hashtags ze gebruiken en welke content ze leuk vinden. Op basis van deze analyse kun je contentpijlers en -rubrieken opstellen; de thema’s en onderwerpen waarbinnen je gaat posten. Dit zorgt niet alleen voor structuur, maar creëert ook herkenbaarheid en consistentie. Houd er rekening mee dat Instagram verschillende contenttypen bevat, zoals Instagram posts, Stories en Reels, die elk een eigen aanpak vereisen. Door jouw Instagram kanaal op te bouwen op basis van een passende strategie zal de content die je plaatst resoneren met jouw doelgroep, waardoor het voor potentiële volgers interessanter is om te volgen.

2. Creëer Betekenisvolle en Visueel Aantrekkelijke Content

Instagram is een visueel platform en het creëren van betekenisvolle en aantrekkelijke content is cruciaal om de aandacht van je volgers te trekken en vast te houden. Zorg ervoor dat je foto’s en video’s van hoge kwaliteit zijn en overeenkomen met je merkidentiteit. Denk na over het verhaal dat je wilt vertellen aan je volgers en maak inhoud die relevant en boeiend is.

3. Gebruik Relevantie Hashtags

Hashtags spelen een belangrijke rol in het vergroten van je zichtbaarheid op Instagram. Onderzoek relevante hashtags die populair zijn in je branche en voeg deze toe aan je berichten. Hierdoor vergroot je de kans dat je content wordt ontdekt door gebruikers die op zoek zijn naar specifieke onderwerpen of interesses.

4. Betrek Je Volgers; Interactie en Taggen

Interactie met je volgers is essentieel om een gevoel van gemeenschap op Instagram te creëren. Reageer op reacties, beantwoord vragen en bedank je volgers voor hun betrokkenheid. Door actief met je volgers om te gaan, laat je zien dat je hun steun waardeert en bouw je sterke relaties op.

Tag andere accounts en zorg ervoor dat je zelf ook getagd wordt. Vraag bijvoorbeeld aan leveranciers om een post te plaatsen met een linkje naar jouw account. Dit vergroot de zichtbaarheid van jouw account.

5. Samenwerken met Influencers

Het samenwerken met influencers op Instagram kan je helpen om je bereik te vergroten en nieuwe volgers aan te trekken. Identificeer influencers die passen bij je merk en doelgroep en werk samen aan gesponsorde posts of winacties. Deze samenwerkingen kunnen je bedrijf een boost geven en je helpen om nieuwe volgers te bereiken.

6. Gebruik de verschillende Functies, zoals Verhalen, Reels of ga Live

Instagram biedt verschillende functies, zoals Verhalen, Reels en een Live-functie, die je kunt gebruiken om je content diverser en boeiender te maken. Experimenteer met deze functies en ontdek wat het beste werkt voor jouw bedrijf. Het gebruik van verschillende formats kan je helpen om meer mensen aan te spreken en je volgersbestand uit te breiden.

7. Publiceer Regelmatig en op de Juiste Tijd

Consistentie is belangrijk op Instagram. Zorg ervoor dat je regelmatig nieuwe content publiceert om de betrokkenheid van je volgers te behouden. Maak een contentkalender en plan je berichten vooruit, zodat je consistent kunt posten zonder overweldigd te raken.

Wanneer je bedrijfspagina meer dan 100 volgers heeft, krijg je inzicht in belangrijke statistieken. Zo ook de momenten waarop de meeste volgers online zijn, oftewel het beste moment om te posten. Zijn jouw volgers vooral rond lunchtijd actief? Of bevinden jouw volgers zich vooral in de avonduren op Instagram? Advies is om te posten op vaste tijden in de week en op het moment waarop de meeste volgers online zijn.

8. Gebruik Instagram Insights

Zoals net al aangegeven biedt Instagram waardevolle inzichten in je volgers, bereik en betrokkenheid. Maak gebruik van deze gegevens om te begrijpen wat wel en niet werkt voor je bedrijf. Pas je strategie aan op basis van de inzichten die je krijgt en optimaliseer je content om meer volgers aan te trekken.

9. Cross-promoot Je Instagram Account

Gebruik andere kanalen, zoals je website, nieuwsbrief of andere sociale mediakanalen, om je Instagram-account te promoten. Moedig je publiek aan om je te volgen op Instagram door de voordelen te benadrukken die ze kunnen ervaren, zoals exclusieve aanbiedingen of unieke content.

Conclusie

Door het toepassen van deze 9 effectieve tips kun je meer volgers op Instagram realiseren voor je bedrijfsaccount. Het is belangrijk om consistent en authentiek te zijn in je aanpak en altijd waarde te bieden aan je volgers. Vergeet niet dat betrokkenheid en kwaliteit belangrijker zijn dan alleen een groot aantal volgers. Ga aan de slag met deze tips en zie hoe je Instagram-account groeit!

Social Media Hulp voor B2B bedrijven

Ben je klaar om te starten? Ga er dan voor!

En heb je vragen of heb hulp nodig, neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier. We helpen je graag bij de ontwikkeling van het aantal volgers op je Instagram-account of andere social media accounts. Kies bijvoorbeeld voor social media uitbesteden. Jouw social media succes begint hier! 👇🏼

GoGetSocial Blog

Instagram Threads on screen mobile phone