9 Social Media Posts voor de Kerst - Voor Bedrijven - GoGetSocial

9 Social Media Posts voor de Kerst – Creatief en Pakkend – Voor Bedrijven

Social Media Posts voor de Kerst – Nu de feestdagen naderen wil je je doelgroep, je klanten, je volgers natuurlijk fijne feestdagen wensen via je social media kanalen. Maar misschien wil je wel iets meer. Je onderscheiden van alle kerstbomen, -ballen en -truien die langskomen. Deze periode biedt ontzettend veel mogelijkheden om creatief en pakkend uit de hoek te komen. Hier zijn 9 ideeën voor social media posts voor de kerst waarmee je je kunt onderscheiden van je concurrentie en de interactie met je doelgroep kunt stimuleren.

De 9 Social Media Posts voor de Kerst

1. Kerstwenskaarten

Deel een feestelijk ontworpen kerstwenskaart (bijvoorbeeld in Canva) met daarop jij en je team, je logo en een oprechte kerstboodschap. Moedig je volgers aan om hun eigen kaart te ontwerpen en te delen, hun eigen ontwerp de delen in de comments, of een reactie achter te laten met hun favoriete kerstgroet.

2. Kerstcadeaugids

Verkoop je fysieke producten? Creëer een (digitale) visueel aantrekkelijke kerstcadeaugids met cadeausuggesties voor je doelgroep. Voeg een afbeelding van de cadeaugids toe aan je bericht op social media en nodig volgers uit om hun eigen cadeau-ideeën te delen en jouw gids te delen met anderen die mogelijk geïnteresseerd zijn. Je kunt ook overwegen een speciale kerstkorting te geven.

3. Kerstwedstrijd

Organiseer een kerstwedstrijd, zoals een fotobijschrift (een (kerst)foto plaatsen en je volgers vragen er een bijschrift bij te bedenken) of decoratiewedstrijd (wie geeft de beste tip voor de decoratie van een deel van je kantoor o.i.d.), en nodig je volgers uit om deel te nemen. Maak de winnaar bekend op eerste kerstdag en beloon hem of haar met een speciale prijs.

4. Video met kerstwensen

deel een korte, authentieke videoboodschap met je doelgroep en wens hen prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar. Voeg een persoonlijk tintje toe door enkele volgers bij naam te noemen!

5. Uitverkoop en kortingen tijdens de feestdagen

Promoot een speciale uitverkoop tijdens de feestdagen of kortingen op je producten of diensten. Benadruk de besparingen waar je klanten tijdens de feestdagen van kunnen genieten en voeg een aantrekkelijke call-to-action toe om hen aan te moedigen van de aanbiedingen te profiteren. Uiteraard nog voor de Kerst, of de jaarwisseling.

6. Liefdadigheidsinitiatief

Deel informatie over jouw liefdadigheidsinitiatief, zoals een speelgoedactie of voedselactie, en nodig je volgers uit om deel te nemen. Laat de impact van hun bijdragen zien en bedank hen voor hun steun.

7. Recept voor de feestdagen

Deel een feestelijk recept waar je team dol op is, zoals een recept voor een kerstkoekje of een dessert. Moedig je volgers aan om hun favoriete vakantierecepten in de reacties te delen.

8. Decoraties voor de feestdagen

laat uw kerstversieringen op kantoor zien (foto of video) en deel tips voor het decoreren van een werkruimte voor de feestdagen. Of deel gewoon je ervaring, vertel wat je gedaan hebt en vraag wat je volgers er van vinden. Nodig je volgers uit om hun eigen decoratie-ideeën en foto’s te delen.

9. Goede voornemens voor het nieuwe jaar

deel bij het ingaan van het nieuwe jaar een lijst met goede voornemens voor ondernemers, zoals het beter zichtbaar zijn op social media, het verhogen van de productiviteit, het vergroten van het marktbereik of het verbeteren van de balans tussen werk en privé et cetera. Moedig je volgers aan om hun eigen goede voornemens en doelen voor het komende jaar te delen.

Inspirerende voorbeelden Social Media Posts Kerst

Afbeelding Mc-Donalds-Kerst
Afbeelding Mercedes-Kerst
Afbeelding Apple-Kerst
Afbeelding Champions-Kerst
Afbeelding Mc-Donalds-kerst-2

Hulp bij social media posts voor de kerst

Breekt het zweet je nu uit? Je wilt heel graag je social media goed geregeld hebben, zeker met de kerst, maar het lukt je niet omdat je of geen tijd hebt, geen inspiratie of je hebt daar een hele andere reden voor. Geen paniek! Overweeg Social Media Uitbesteden. Of neem gewoon contact op, dan gaan we je helpen. 👇🏼

GoGetSocial Blog

Instagram Threads on screen mobile phone