Een WhatsApp Kanaal Aanmaken voor je Bedrijf - Alle Stappen - GoGetSocial

Een WhatsApp Kanaal Aanmaken voor je Bedrijf: Stap-voor-Stap Handleiding

Een WhatsApp Kanaal aanmaken – Als ondernemer weet je hoe belangrijk het is om in contact te blijven met je klanten en prospects. WhatsApp biedt daarin geweldige mogelijkheden. Het is al lang niet meer alleen een platform voor persoonlijke gesprekken; het is een krachtig communicatiemiddel geworden voor bedrijven. Het grootste social media platform in Nederland zelfs.

In het artikel ‘WhatsApp Kanalen: zo werkt het’ hebben we je uitgelegd wat WhatsApp Channels zijn en hoe ze je bedrijf kunnen helpen. In dit artikel gaan we dieper in op de stappen om een WhatsApp Kanaal voor je bedrijf aan te maken.

Voordat we beginnen, is het goed om te weten dat WhatsApp Kanalen nog niet overal beschikbaar zijn. Afhankelijk van je regio kan deze functie nog niet zijn uitgerold. In ons vorige artikel hebben we uitgelegd dat WhatsApp Kanalen beschikbaar zijn in verschillende landen, maar het kan zijn dat jouw locatie nog op de uitrol wacht.

Hoe je een WhatsApp Kanaal aanmaakt

Laten we ons concentreren op de technische stappen voor het aanmaken van een WhatsApp Kanaal binnen WhatsApp Business, met twee beschrijvingen: één voor het aanmaken met je mobiele telefoon en één voor het aanmaken via Web WhatsApp.

Een WhatsApp Kanaal aanmaken met je mobiele telefoon

Stap 1: Bereid je voor

Voordat je begint, zorg ervoor dat je een bedrijfsaccount hebt op WhatsApp en dat je de nieuwste versie van WhatsApp Business hebt geïnstalleerd op je smartphone.

Stap 2: Toegang tot WhatsApp Business

Open WhatsApp Business op je smartphone en zorg ervoor dat je bent ingelogd op je bedrijfsaccount.

Stap 3: Navigeer naar ‘Instellingen’

Tik op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van het scherm om het menu te openen. Kies ‘Instellingen’ uit de lijst.

Stap 4: Kies ‘Bedrijfsinstellingen’

In het instellingenmenu, scroll naar beneden en selecteer ‘Bedrijfsinstellingen’.

Stap 5: WhatsApp Kanaal aanmaken

In het ‘Bedrijfsinstellingen’ menu, zoek de optie voor het aanmaken van een nieuw kanaal of ‘Nieuw kanaal toevoegen’. Klik erop.

Stap 6: Configureer je Kanaal

Nu kun je je kanaal configureren. Stel bijvoorbeeld de naam van het kanaal in, voeg een kanaalbeschrijving en een kanaalpictogram toe en pas een welkomstbericht aan. Zorg ervoor dat je relevante informatie verstrekt, zodat klanten weten met welk bedrijf ze communiceren.

Stap 7: Opslaan en Activeren

Zodra je alle benodigde informatie hebt ingevuld, sla de wijzigingen op en activeer je kanaal. Dit kan vereisen dat je een verificatieproces doorloopt, afhankelijk van je regio en de vereisten van WhatsApp

Afbeelding WhatsApp op mobiele telefoon

Een WhatsApp Channel aanmaken via web WhatsApp

Stap 1: Bereid je voor

Zorg ervoor dat je een bedrijfsaccount hebt op WhatsApp en dat je bent ingelogd op Web WhatsApp via een webbrowser op je computer.

Stap 2: Ga naar ‘Bedrijfsinstellingen’

Klik op de drie verticale stippen in de linkerbovenhoek van WhatsApp Web en selecteer ‘Bedrijfsinstellingen’ in het menu.

Stap 3: WhatsApp Kanaal aanmaken

In ‘Bedrijfsinstellingen’, zoek de optie voor het aanmaken van een nieuw kanaal of ‘Nieuw kanaal toevoegen’. Klik erop.

Stap 4: Configureer je Kanaal

Nu kun je je kanaal configureren. Stel bijvoorbeeld de naam van het kanaal in, voeg een kanaalbeschrijving en een kanaalpictogram toe en pas een welkomstbericht aan. Zorg ervoor dat je relevante informatie verstrekt, zodat klanten weten met welk bedrijf ze communiceren.

Stap 5: Opslaan en Activeren

Zodra je alle benodigde informatie hebt ingevuld, sla de wijzigingen op en activeer je kanaal. Dit kan vereisen dat je een verificatieproces doorloopt, afhankelijk van je regio en de vereisten van WhatsApp.

Of je nu kiest voor een WhatsApp Kanaal aanmaken via je smartphone of via web WhatsApp, in beide gevallen geldt ook de volgende stap.

Beheer en Onderhoud

Eenmaal live, moet je je WhatsApp Kanaal regelmatig beheren en onderhouden. Reageer snel op vragen en verzoeken van je volgers en (potentiële) klanten en zorg ervoor dat je de content up-to-date houdt.

Hulp bij WhatsApp Kanalen Marketing

Heb je nog meer vragen over WhatsApp Channels of wil je meer weten over hoe je ze effectief kunt gebruiken? Bekijk ons vorige artikel ‘WhatsApp Kanalen: zo werkt het‘ voor meer informatie. En als je verdere begeleiding nodig hebt bij het opzetten van je WhatsApp Kanaal of social media in het algemeen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag op weg naar soscial media succes. 👇🏼

GoGetSocial Blog

Instagram Threads on screen mobile phone